Türk bulguru Rus mutfağına giriyor: Arda Türkmen sürprizi

Dünya genelinde Türk bulguru tüketimini yaygınlaştırmak ve ihracatı artırmak hedefiyle Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), ‘Bulgur Tanıtım Projesi’ hazırladı. Proje kapsamında Rusya’da tanıtım tertipleri düzenlendi. Ekonomim.com’un haberine nazaran Moskova’daki tanıtım aktifliğine, Rusya’nın önde gelen kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ARDA TÜRKMEN’İN YEMEKLERİ SUNULDU

Gastronomi alanındaki Rus profesyonellerin ilgi gösterdiği aktiflikte, ünlü Şef Arda Türkmen’in hazırladığı çeşitli bulgur yemekleri sunuldu. Bu yemekler ortasında nar ekşili bulgur salatası, yoğurt yatağında sarımsaklı bulgur köftesi, kaymaklı firik üzerine kayısılı uzun pişmiş kuzu eti ve dağ meyveli kakaolu bulgur pudingi yer aldı.

TÜRK BULGURU RUS MUTFAĞI MENÜLERİNDE

Bulgurun 12 bin yıllık geçmişine ve esaslı Türk mutfak kültürüne vurgu yapan AHBİB Başkanı Veysel Memiş, “Türkiye, bulguru endüstriyel formüllerle üreten birinci ülke ve günümüzde hem üretim hem de ihracatta dünya önderi. Emelimiz, Türk bulgurunu Rus mutfağına entegre etmek ve menülerde yer almasını sağlamak” dedi. Ayrıyeten, “Dünya Bulgur Günü” ilan etmeyi hedeflediklerini ve bunun 2025 hasat periyodunda Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesini amaçladıklarını belirtti. Moskova’nın değerli meydanlarında ve büyük marketlerde tanıtım çalışmaları da yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir