
Bol baharatlı, soslu, fırında nefis bir patates yemeğiyle sofranızı şölene çevirmek ister misiniz? Patates yemeğinin bu püf noktalarına dikkat ederek nefis bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. İşte tüm evreleriyle tanımı.

5 kişilik materyal listesi
– 4 orta uzunluk patates
– 2 orta uzunluk soğan
– 1 orta uzunluk domates
– 2 orta uzunluk soğan
– 2 köy biberi
– 1 biber kapya
– Yarım fincan sıvı yağ
– 1 tatlı kaşığı tereyağı
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 4 diş sarımsak
– Yarım çay kaşığı kimyon
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 çay kaşığı karabiber
– 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

İlk olarak patatesleri kuş başından büyük olacak biçimde doğrayıp soğuk suyun içerisine atın. Suda bekletmemizin sebebi, süratlice kararmasını önlemektir. Akabinde soğanları da tıpkı boyutlarda doğrayabilirsiniz. Kapya biber, sarımsak, öbür biberler, havuç ve domatesi doğrayın.

Ocağın içerisinde yağ ekleyip soğan ve havuçları kavurmaya başlayın. Büsbütün kavrulduktan sonra biberleri ekleyin. Domatesleri daha sonra kullanabilirsiniz. Akabinde kavurmaya salçayı ek edin. Çiğ salça kokusundan kurtulana kadar pişirin.

Son basamakta soğuk su ek edin. Akabinde domatesleri koyabilirsiniz. Patatesleri de ekledikten sonra suyu ölçülü bir halde ek edin. Su ayarını yaparken 3,5 su bardağı eklemeniz kâfi olacak. Yemek kaynayana kadar pişirmeye devam edin.

Yemek pişerken tuz, sarımsak, karabiber ve kimyon ekleyin. Karıştırdıktan sonra pişirmeye devam edin. Dilerseniz, kırmızı toz biber ekleyerek yemeğin lezzetini artırabilirsiniz.

Yemek piştiği sırada içerisine az ölçüde tereyağı dökebilirsiniz. Böylelikle yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır. Bu lezzeti hazırladıktan sonra, yemeğin içinde et olmaması hiç rahatsız etmeyecek. Bir mühlet dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.